• Ciabata met twee soorten kaas

    4 Italiaanse ciabatta’s 6 el olijfolie 60 gram Parmigiano 4 el ricotta 60 gram Mauri Gorgonzola 50 gram rucola 4 pruim- of romatomaten 1 aubergine, in plakjes 2 el hazelnoten, geroosterd en gehakt   Rooster de plakjes ananas in de … Lees verder

  • Geitenkaas en bladerdeeg salade

    benodigdheden voor vier personen: een pakje bladerdeeg Vier plakjes geitenkaas met korst 150 gram rauwe ham of spek dipje smaakgeheimen vijgen (verkrijgbaar in onze winkels) zakje pijnboompitjes   Bereidingswijze:  Doe de bladerdeeg in een bakje wat in de oven kan. … Lees verder

  • Klaverkaas auberginetaartje

    Benodigdheden voor vier personen: 150 gram belegen geraspte Klaverkaas 4 sneetjes witbrood 3 eetlepels olijfolie 1 aubergine, in 8 plakken van ongeveer een cm peper en zout 2 eetlepels citroensap 200 gram kastanjechampignons in plakjes 1 teentje knoflook 1 gesnipperde … Lees verder

  • Klaver panini met geroosterde paprika en courgette

    Benodigdheden voor 4 personen: Extra belegen Klaverkaas 150 gram 1 teentje knoflook, geperst 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden 2-3 eetlepels olijfolie 1 rode paprika 1 courgette 1 stokbrood   grillpan Bereidingswijze: Meng de knoflook en kruiden door de olijfolie. Snijd … Lees verder

  • Klavermousse met pistachenootjes

    Benodigdheden voor 20 toastjes: 100 gram Oude Klaver komijn 125 ml slagroom versgemalen peper en zout 50 gr gepelde pistache nootjes (fijngehakt) Bereidingswijze: Rasp de kaas en hak de pistache nootjes fijn in een keukenmachine. Klop de slagroom stijf in … Lees verder

  • Filodeegbakje met tomaat en overjarige Klaverkaas

    Benodigdheden voor 4 personen: 100 gr overjarige Klaverkaas 4 vellen filodeeg ontdooid 25 gr boter 250 gr kerstomaatjes 1 eetlepel olijfolie 4 kleine ovenvaste schaaltjes Bereidingswijze: Verwarm de oven op 200 graden en bestrijk de vellen filodeeg met boter. Vouw … Lees verder

  • Kaas-aardappelkoekjes

    Benodigdheden: 2 el bloem 1 pak aardappelpuree 2 eieren 1/2 pak paneermeel (a 150 gram) 100 gram gerapte Klaversroem 2 el tijm (vers of gedroogd) olie om in te frituren bereidingswijze: In kom bloem door aardappelpuree mengen. In diep bord … Lees verder

  • Kaas-hamtaart

    Benodigdheden voor 1 taart: 5 plakjes bladerdeeg (diepvries) 1 blik artisjokharten (400 gram) 2 plakjes achterham (a 65 gram) 4 eieren 1 bekertje slagroom (125 ml) 200 gram geraspte Belegen Klaver Kaas zout en peper olie om in te vetten … Lees verder

  • Kaas lolly’s

    Ingrediënten voor 20 lolly’s: 1 pakje roomboterbladerdeeg Stukje Klaver mosterd kaas of Klaver knoflookkaas Verse tuinkruiden (alle kruiden zijn lekker) Zout en peper Geklust eitje Cake pop lolly stokjes Bakpapier Bereidingswijze: Ontdooi het bladerdeeg en snijd elk plakje in vier … Lees verder

  • Champignons met Klaver graskaas van de BBQ

    Champignons met Klaver graskaas van de BBQ Ingrediënten: (hapje voor 3 a 4 personen)  5 plakken Klaver Graskaas (niet te dun) 1 bakje gewone champignons 1 bakje bijzondere champignons (mag je zelf weten) Eetlepel bieslook gesneden Eetlepel peterselie Zout, peper … Lees verder