Champignons met Klaver graskaas van de BBQ

Champignons met Klaver graskaas van de BBQ

Ingrediënten: (hapje voor 3 a 4 personen) 

  • 5 plakken Klaver Graskaas (niet te dun)
  • 1 bakje gewone champignons
  • 1 bakje bijzondere champignons (mag je zelf weten)
  • Eetlepel bieslook gesneden
  • Eetlepel peterselie
  • Zout, peper en een eetlepel olijfolie of boter
  • BBQ schaaltje van aluminiumfolie
  • Stukje aluminiumfolie

Bereidingswijze:

Bak de champignons heel (grote door de helft) in een hete pan met de olie of boter totdat ze een kleurtje krijgen. !! nooit champignons wassen!!

Voeg peper en zout naar smaak toe.

Leg op het BBQ schaaltje een extra stukje folie (anders smelt de kaas er door heen).

Verdeel de gebakken champignons op het folieschaaltje.

Snijd de kaas in grove stukjes en verdeel over de champignons.

Strooi ook de kruiden over de kaas.

Zet het bakje 5 minuten op het rooster van de BBQ of plaats het bakje in het midden van een warme oven (180 graden). de kaas smelt heerlijk.

Steek een paar prikkertjes in een aantal van de champignons en serveer direct.

  • Ook heerlijk met wat extra verkruimelde gorgonzola kaas!