Filodeegbakje met tomaat en overjarige Klaverkaas

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 100 gr overjarige Klaverkaas
  • 4 vellen filodeeg ontdooid
  • 25 gr boter
  • 250 gr kerstomaatjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 kleine ovenvaste schaaltjes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 200 graden en bestrijk de vellen filodeeg met boter. Vouw ze in vieren en bestrijk de onder en bovenkant ermee in. Duw de vellen in de schaaltjes. Zet de schaaltjes in de oven en bak de bakjes in 15 minuten goudbruin en gaar. Wip de bakjes uit de schaaltjes en laat ze afkoelen. Meng de tomaatjes in een ovenschaal met tijm, peper en olijfolie en rooster ze in de hete oven in 5 minuten gaar. Laat ze iets afkoelen. Schaaf de kaas met een dunschiller in krullen. Schep driekwart van de kaas voorzichtig door de tomaatjes. Zet de filodeegbakjes op 4 borden en schep de tomaatjes erin. Garneer met de rest van de kaaskrullen.