Geitenkaastaart

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 125 gram spek
  • 4 uien, in ringen
  • 150 gram oude geitenkaas (sikkepit) geraspt
  • 40 gram boter
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 6 preien, gewassen en in ringen gesneden

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 120 graden. Verhit een wok of hapjespan met boter en bak hierin de knoflook met uien en paprika. Bak in een andere pan de spekjes krokant. Leg ondertussen 6 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat, in de vorm van een rechthoek. Snijd de plakjes in repen en maak daarmee een openstaand rand. Druk de naden van het deeg goed vast. Bak de taartbodem 10 min in de oven. Terwijl de taartbodem in de oven staat kook je de preiringen in 5 min gaar in kokend water. Laat de prei goed uitlekken. En laat ook de uien goed uitlekken en meng de uien, de paprika, de prei en de spekjes en breng het op smaak met wat peper. Schep het mengsel op de taartbodem en bestrooi met geraspte kaas. Bak de taart 25 min in de oven. Eetsmakelijk!