Kaas lolly’s

Ingrediënten voor 20 lolly’s:

  • 1 pakje roomboterbladerdeeg
  • Stukje Klaver mosterd kaas of Klaver knoflookkaas
  • Verse tuinkruiden (alle kruiden zijn lekker)
  • Zout en peper
  • Geklust eitje
  • Cake pop lolly stokjes
  • Bakpapier

Bereidingswijze:

Ontdooi het bladerdeeg en snijd elk plakje in vier gelijke vierkantjes

Snijd halve centimeter dikke stukjes kaas die met genoeg ruimte aan elke kant op een stukje bladerdeeg passen.

Plaats de plakjes bladerdeeg op een stuk bakpapier op een ovenbakblik in drie rijtjes onder elkaar. Er moet voldoende ruimte tussen zitten voor het lolly stokje. (vier x drie rijtjes).

Leg een lollystokje met uiteinde midden bladerdeeg op elk plakje.

Plaats vervolgens een plakje kaas op het stokje.

Lak met een beetje (niet te veel dus) ei de kantjes van het bladerdeeg.

Leg een ander plakje bladerdeeg (je hebt er nog 20 over als het goed is) op de kaas.

Neem een vorkje en druk voorzichtig alle kantjes dicht.

Lak een beetje ei over het bladerdeeg en kruimel er wat zout, peper en fijngehakte kruiden over.

Plaats 15 min. In het midden van een voorverwarmde oven (180 graden).

Heeft alles een mooi bruin kleurtje haar dan je blad uit de oven. Laat even rusten voordat je de hapjes van je blad haalt dan kan de lolly zich mooi vastplakken in het hapje.

Herhaal proces totdat je alle plakjes hebt verwerkt.

Dit recept is gemaakt door: Tante San’s Catering.
https://tantesanscatering.nl/