Klaverkaas auberginetaartje

Benodigdheden voor vier personen:

  • 150 gram belegen geraspte Klaverkaas
  • 4 sneetjes witbrood
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 aubergine, in 8 plakken van ongeveer een cm
  • peper en zout
  • 2 eetlepels citroensap
  • 200 gram kastanjechampignons in plakjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1 eetlepel verste tijm

 

  • ovenschaal
  • broodrooster
  • voorverwarmde oven van 200 graden

bereidingswijze:

Rooster het brood. Snijd uit het witbrood rondjes ter grootte van de aubergine. Bestrijk de plakken aubergine met een gedeelte van de olijfolie. Verhit de (gril)pan en rooster de plakken aan beide kanten. Naar smaak bestrooien met peper en zout en met citroensap besprenkelen.

Bak in een andere pan de kastanjechampignons en de knoflook, het sjalotje en de tijm. De sneetjes brood in de ovenschaal doen. Vervolgens de aubergine op het brood leggen en de geraspte kaas, daarna weer een plak aubergine en de kastanjechampignons. Eindig met nog een laag kaas. Bak de taartjes af in 10-15 minuten tot de kaas gesmolten is.

Variatietips: vervang de kaas in een van onze andere smaken. Bijvoorbeeld mosterd-peper of onze Klaverkaas (knoflook, bieslook, selderie)