Lekkere wijn

Een lekkere wijn bij uw kaas? Bij Klaverkaas heeft u de keuze uit heerlijke wijnen. 

Clos Vidal

Capità Vidal is een wijnhuis in de Penèdesstreek, een wijngebied ten zuidwesten van Barcelona in Spanje. Het bedrijf is opgericht door Enrique Vidal. Na tientallen jaren wijn produceren gaf hij het stokje door aan zijn stiefdochter Helena Yglesias. Zij runt het bedrijf, bestaande uit wijngaarden en een wijnfabriek met bodega. Het wijnhuis ligt midden tussen de wijngaarden en in de bodega, ook wel wijnkelder genoemd, wordt de wijn gerijpt tot hij klaar is om verkocht te worden.

De producten van Capita Vidal worden met uiterste zorg en aandacht behandeld. Zo worden de druiven met de hand geplukt en de Cava flessen met de hand doorzeefd. Met een jaarlijks beperkte productie zorgt Capità Vidal ervoor dat kwaliteit nog altijd boven kwantiteit gaat.

Capità Vidal kent twee merken. De naam Clos Vidal wordt gebruikt voor de rode wijnen, witte wijnen en rosé. Naast deze wijnen produceert het bedrijf ook Fuchs de Vidal, de bestseller van het bedrijf. Deze wijn wordt Cava genoemd en is een mousserende wijn die te vergelijken is met de Franse prosecco.

  • Merlot
  • Blanc de Blancs
  • Rosé Cuvée
  • Cava Brut Neutre

Monte Araya

De Monte Araya wijnen komen van het wijnhuis Del Medievo. Het huis ligt in Aldeanueva de Ebro (La Rioja), binnen de streek Rioja in Spanje. De wijngaarden liggen in het hoogste gebied van Aldeanueva de Ebro wat voor koelte zorgt. Traditie en avant-garde spelen een sterke rol bij Bodegas del Medievo. De wijn ondergaat na een 2e gisting, een rijping op, deels nieuw, Amerikaans eikenhout. De hoofdactiviteiten van het wijnhuis Bodegas del Medievo zijn de wijngaarden, waarvan de echte identiteit van deze wijnproducent wordt bepaald.

Rioja Blanco

De Rioja Blanco is een houtgelagerde, witte rioja. Een romige witte wijn met vanilletonen en fruitaroma’s zoals perzik en banaan. De wijn heeft mooie geïntegreerde zuren. Ideale combinatie met gevogelte, wit vlees en visgerechten.

Rioja Tinto

Deze Tempranillo bevat veel vers fruit met aroma’s van rijpe rode bessen. Het is een kruidige wijn met veel specerijen en een vleugje zoethout. Combineer deze wijn met bijvoorbeeld wit vlees, tapas, champignons en rijstgerechten. 4 maanden op hout gerijpt.

Wijn past ook perfect in kerstpakketten met kaas!

ASSORTIMENT