Tulbandbrood met speculaas kaas

Tulbandbrood met Speculaas kaas

Ingrediƫnten: (voor 1 tulband)

  • Een mix voor het maken van wit of bruin brood
  • 150 gram geraspte Klaver Speculaas Kaas
  • Tulbandvorm

Bereidingswijze:

Volg de instructies voor het maken van het brooddeeg op de verpakking.
Voeg na de het eerste rijsproces 150 gram kaas toe en kneed nogmaals.
Beboter de tulbandvorm en stof af met wat bloem zodat het brood niet plakt in de vorm.
Maak een gat in het midden van de bal deeg en laat de bal in de tulband vorm vallen. Door dit gat valt het deeg mooi gelijk in de tulband.
Laat het deeg nog een keer rijzen in de tulbandvorm (zie verpakking broodmix).
Bak 35 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Wordt het brood te snel bruin leg dan wat aluminiumfolie over het baksel.
Laat het brood zodra het uit de oven is even rusten in de vorm en stort vervolgens het brood op een mooi bord.

  • Dit prachtige tulband brood is echt feestje om naar te kijken maar vooral om op te eten bij een heerlijk soepje met kruidenboter op een gezellig avondje.