Kaas-aardappelkoekjes

Benodigdheden:

  • 2 el bloem
  • 1 pak aardappelpuree
  • 2 eieren
  • 1/2 pak paneermeel (a 150 gram)
  • 100 gram gerapte Klaversroem
  • 2 el tijm (vers of gedroogd)
  • olie om in te frituren

bereidingswijze:

In kom bloem door aardappelpuree mengen. In diep bord eieren met 2 eetlepels water loskloppen. In ander diep bord paneermeel, Klaversroem en tijm door elkaar mengen. Van puree 16 ronde ballen vormen en plat drukken tot een koekje. Koekjes een voor een door paneermeelmengsel wentelen, vervolgens door losgeklopt ei en tot slot weer door paneermeelmengsel. Koekjes op schaal leggen en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

In frituurpan olie verhitten. Aardappelkoekjes in 2-3 porties in ca. 5 minuten goudbruin bakken en warm houden. Of in 2 grote koekenpannen met antiaanbaklaag flinke laag olie verhitten en hierin koekjes tegelijkertijd in ca. 5 minuten goudbruin bakken, halverwege baktijd keren