Kaas-hamtaart

Benodigdheden voor 1 taart:

  • 5 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 1 blik artisjokharten (400 gram)
  • 2 plakjes achterham (a 65 gram)
  • 4 eieren
  • 1 bekertje slagroom (125 ml)
  • 200 gram geraspte Belegen Klaver Kaas
  • zout en peper
  • olie om in te vetten

Bereidingswijze:

Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Plakjes bladerdeeg laten ontdooien. Artisjokken laten uitlekken en in stukjes snijden. Ham in reepjes snijden. Eieren met room, kaas, zout en peper loskloppen. Taartvorm invetten en bekleden met bladerdeeg. Met vork gaatjes in bladerdeeg prikken. Artisjokken en ham over bodem verdelen. Eiermengsel erover schenken. In het midden van de oven taart in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken.

 

RECEPTEN

Bekijk het complete assortiment

in onze kaasspeciaalzaak in Nieuwe Niedorp