Onze kaasmakerijen

De melk voor Klaver kazen wordt uiterst zorgvuldig geselecteerd. Alleen de melk die voldoet aan de hedendaagse strenge eisen wordt in de eigen kaasmakerijen (in Winkel & Agriport) tot zuivelproduct verwerkt. Bovendien werkt Klaver Kaas met betrouwbare en vaste (melk)leveranciers. De productie van de kazen geschiedt volgens de normen van deze tijd. Het persen, het kruiden en het koelen gebeurt met de modernste middelen en technieken.

De Klaver kaasmakerijen zijn FSSC 22000 en Skal gecertificeerd. Dat betekent dat de (biologische) grondstoffen volgens de strengste hygiënische normen worden verwerkt. Klaver Kaas mag de biologische melk verwerken in alle producten. Belangrijk hierin is dat Klaver Kaas de biologische melk apart kan verwerken in een 100% biologische kaas.

Klaver Kaas levert naast zuivere blanke kazen ook diverse unieke andere kaassoorten. Daarnaast blijven de kaasmakers altijd bezig om nieuwe kazen te bedenken. Met een gezonde dosis creativiteit proberen we iedere keer weer tot een verrassende kaassoort te komen. Dit resulteert in een zeer uitgebreid en uniek kaasassortiment.

De Kaasmakerijen

De karakteristieke stolpboerderij werd in 2001 ingeruild voor de huidige moderne kaasmakerij in Winkel, Noord-Holland. Die overstap heeft niemand aan de smaak gemerkt, maar wel aan de service! Met de komst van de nieuwe kaasmakerij kwam er een breder aanbod, grotere productiecapaciteit en snellere levertijden. De combinatie van de jarenlange ervaring met de mogelijkheden van de nieuwe ruimte en technieken bleek een goede stap.

In 2017 begon de familie Klaver te dromen over een nieuwe kaasmakerij. De huidige locatie in Winkel begon uit z'n jasje te groeien. In 2018 werden de eerste concrete plannen gemaakt en uiteindelijk ging de eerste paal in januari 2021 de grond in. In januari 2022, precies één jaar later, rolden de eerste kazen van de band.

Machinelijn

Machines zijn samen met Scherjon Dairy Equipment ontwikkeld. Zo wordt er met moderne machines toch een ambachtelijk product geproduceerd.

Proces

Het proces van het kaasmaken wordt computer gestuurd, zodat er een zo constant mogelijke kaas geproduceerd wordt en de traceerbaarheid gewaarborgd is.

Pakhuis

In 2006 heeft kaasmakerij Klaverkaas een modern pakhuis in gebruik genomen, waardoor de rijping van de kaas nog beter tot zijn recht komt. Het pakhuis heeft aparte ruimtes waar de kazen geplastificeerd, gebanderold en geëtiketteerd kunnen worden.

Inmiddels is in 2022 het gehele pakhuis vanuit de loactie in Winkel naar de nieuwe loactie op Agriport.

Klaverkaas Agriport