Geschiedenis

De kaasmakerij van de familie Klaver staat in Winkel, Noord-Holland. Tussen de Noordzee en het IJsselmeer ligt de weide met een zilte, rijke kleigrond. Het malse gras dat hieruit groeit is wat deze kaas zo bijzonder romig en puur maakt.

Het familiebedrijf is opgericht in 1977 vanuit de karakteristieke stolpboerderij in Winkel. Al snel verrezen er kaaswinkels in Alkmaar, Nieuwe Niedorp, Beverwijk en Heerhugowaard. Via de kaasgroothandel vond de kaas van Klaver haar weg naar verdere uithoeken in Nederland. Ook buiten Noord-Holland zijn de kazen van Klaver inmiddels niet meer weg te denken uit de winkelschappen.

In 2001 betrok Klaverkaas de nieuwe kaasmakerij met grotere productiecapaciteit. In 2005 is daar al een extra productielijn bijgekomen. Om nog meer kaas specialiteiten te kunnen maken is er in januari 2012 een derde productielijn geopend. Daarbij is ook een vernieuwd pekellokaal in gebruik genomen. Momenteel wordt er op bedrijventerrein Agriport gebouwd aan een nieuwe kaasmakerij. Begin 2022 wordt hier gestart met het maken van kaas. De kaasmakerij in Winkel blijft ook in gebruik voor productie.